Cine-fòrum de Vida al Final de la Vida: La Habitación del Hijo

Cine-fòrum

Apart de l’entreteniment, el cinema té també la funció de compartir històries universals que ens inspirin i ens ajudin a reflexionar. Com a espectadors, ens colem a una realitat que no és la nostra però s’hi assembla molt. L’observem com a externa mentre ella es projecta en les nostres pròpies vides i pensaments.

A totes ens costa parlar del final de la vida perquè és trist i complicat. Pensem que així evitem sofriment, però no fer-ho dificulta encara més l’afrontament d’aquest moment que és part inevitable de la vida.

Compartir les preferències, creences i preocupacions al voltant de la mort ens permet morir amb la maleta lleugera. Permet cuidar-nos i acompanyar-nos en aquesta última etapa de la vida amb llibertat, dignitat i pau.

Aquest mes de maig, cada dijous als Cinemes Girona obrim un espai de diàleg per parlar d’aquest tema a través del visionat d’una pel·lícula i un col·loqui posterior.

El 16 de Maig projectarem La Habitación del hijo. La història de Giovanni, psicoanalista, i Paola, dos pares que han d’afrontar la mort repentina del seu fill adolescent, l’Andrea. Aquell dia, Giovanni havia hagut d’atendre una urgència i no havia pogut anar a córrer amb el seu fill, com feia cada diumenge.

En el col·loqui posterior comptarem amb Matilde Pérez i Arantxa de Lara de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Vilavecchia i Alex Prats, President Associació Pobles que Cuiden i agent d’atenció espiritual a l’Hospital Sant Joan de Deu.

T’hi esperem!

Més informació de la pel·lícula:

Direcció: Nanni Moretti
Gènere: Drama
País: Itàlia
Palma d’Or al Millor Director (2001)

Trobaràs aquesta pel·lícula i altres que aborden el tema del final de la vida a la col·lecció ‘Parlem de la Mort’ de Filmin durant tot el mes de maig. Aquesta col·lecció i totes les sessions de cine-fòrum als Cinemes Girona han estat possibles gràcies a l’ajuda de Johannes Klein i Toni Espinosa.

Data

16/05/2024
Caducat!

Hora

19:00

Lloc

Cinemes Girona