Cine-fòrum de Vida al Final de la Vida: Mientras Seas Tú

Cine-fòrum

A part de l’entreteniment, el cinema té també la funció de compartir històries universals que ens inspirin i ens ajudin a reflexionar. Com a espectadors, ens colem a una realitat que no és la nostra però s’hi assembla molt. L’observem com a externa mentre ella es projecta en les nostres pròpies vides i pensaments.

A totes ens costa parlar del final de la vida perquè és trist i complicat. Pensem que així evitem sofriment, però no fer-ho dificulta encara més l’afrontament d’aquest moment que és part inevitable de la vida.

Compartir les preferències, creences i preocupacions al voltant de la mort ens permet morir amb la maleta lleugera. Permet cuidar-nos i acompanyar-nos en aquesta última etapa de la vida amb llibertat, dignitat i pau.

Aquest mes de maig, cada dijous als Cinemes Girona obrim un espai de diàleg per parlar d’aquest tema a través del visionat d’una pel·lícula i un col·loqui posterior.

Per tancar el Festival, el dia 30 de Maig visionarem Mientras seas tú. Després de 50 anys en teatre, cinema i televisió, Carme Elias és diagnosticada d’Alzheimer. Al costat de Claudia Pinto, directora i amiga, decideix plasmar el seu últim viatge conscient. El documental relata l’evolució de la Carme en els seus primers 4 anys de malaltia i ho combina amb la reflexió sobre el dret a una mort i a una vida dignes.

Al col·loqui posterior, sobre final de vida i voluntats anticipades, ens acompanyarà Cristina Vallès, de l’Associació pel Dret a Morir Dignament, Carina Casanovas i Frederic Garcia, de la Fundació Miquel Valls, i Cristina Lasmarias, infermera del Grup d’infermeres de cures pal·liatives del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. T’hi esperem!

 

T’hi esperem!

Més informació de la pel·lícula:

Direcció: Claudia Pinto
Gènere: Documental
País: Espanya
Premi Goya i Gaudí al Millor Documental (2023)

Trobaràs aquesta pel·lícula i altres que aborden el tema del final de la vida a la col·lecció ‘Parlem de la Mort’ de Filmin durant tot el mes de maig. Aquesta col·lecció i totes les sessions de cine-fòrum als Cinemes Girona han estat possibles gràcies a l’ajuda de Johannes Klein i Toni Espinosa.

Data

30/05/2024
Caducat!

Hora

19:00

Lloc

Cinemes Girona