Cine-fòrum de Vida al Final de la Vida: Sessió de Curts

Cine-fòrum

A part de l’entreteniment, el cinema té també la funció de compartir històries universals que ens inspirin i ens ajudin a reflexionar. Com a espectadors, ens colem a una realitat que no és la nostra però s’hi assembla molt. L’observem com a externa mentre ella es projecta en les nostres pròpies vides i pensaments.

A totes ens costa parlar del final de la vida perquè és trist i complicat. Pensem que així evitem sofriment, però no fer-ho dificulta encara més l’afrontament d’aquest moment que és part inevitable de la vida.

Compartir les preferències, creences i preocupacions al voltant de la mort ens permet morir amb la maleta lleugera. Permet cuidar-nos i acompanyar-nos en aquesta última etapa de la vida amb llibertat, dignitat i pau.

Aquest mes de maig, cada dijous als Cinemes Girona obrim un espai de diàleg per parlar d’aquest tema a través del visionat d’una pel·lícula i un col·loqui posterior.

El dia 23 de Maig farem una sessió de curtmetratges temàtica amb:

El Alumbramiento (Eduardo Chapero-Jackson): relat de la nit en què mor l’àvia.
Ponto Final (Miguel López Beraza): converses sobre càncer i la por a la pèrdua.
París 70 (Dani Feixas Roca): alzheimer i cures a l’etapa final de la vida.

En el col·loqui posterior parlarem sobre converses i cures al final de vida i comptarem amb Dani Feixas (Director de París 70), Teresa Urroz (actriu i membre de Descabelladas) i Cristina Lasmarias (infermera i Vicepresidenta de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives).

T’hi esperem!

Trobaràs aquesta pel·lícula i altres que aborden el tema del final de la vida a la col·lecció ‘Parlem de la Mort’ de Filmin durant tot el mes de maig. Aquesta col·lecció i totes les sessions de cine-fòrum als Cinemes Girona han estat possibles gràcies a l’ajuda de Johannes Klein i Toni Espinosa.

Data

23/05/2024
Caducat!

Hora

19:00

Lloc

Cinemes Girona