Cine-fòrum de Vida al Final de la Vida: Las invasiones bárbaras

Cine-fòrum

Apart de l’entreteniment, el cinema té també la funció de compartir històries universals que ens inspirin i ens ajudin a reflexionar. Com a espectadors, ens colem a una realitat que no és la nostra però s’hi assembla molt. L’observem com a externa mentre ella es projecta en les nostres pròpies vides i pensaments.

A totes ens costa parlar del final de la vida perquè és trist i complicat. Pensem que així evitem sofriment, però no fer-ho dificulta encara més l’afrontament d’aquest moment que és part inevitable de la vida.

Compartir les preferències, creences i preocupacions al voltant de la mort ens permet morir amb la maleta lleugera. Permet cuidar-nos i acompanyar-nos en aquesta última etapa de la vida amb llibertat, dignitat i pau.

Aquest mes de maig, cada dijous als Cinemes Girona obrim un espai de diàleg per parlar d’aquest tema a través del visionat d’una pel·lícula i un col·loqui posterior. El 9 de Maigdonem el tret de sortida al Festival amb el visionat de Las Invasiones Bárbaras

En el col·loqui posterior comptarem amb Núria Terribas (jurista i directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas), el Dr Xavier Busquet (metge de PADES i investigador de l’IDIAP J.Gol) i Belén Jiménez (psicòloga especialitzada en dol i personal docent i investigador de la UOC).

T’hi esperem!

Més informació de la pel·lícula:

Direcció: Denys Arcand
Gènere: Comèdia, Drama
País: Canadá
Premi Óscar a la Millor Pel·lícula Extrangera (2004)

Data

09/05/2024
Caducat!

Hora

19:00

Lloc

Cinemes Girona