De mort: abordatges del final de la vida des de l’art i el disseny

Xerrada

A les cultures occidentals, la mort ha estat sempre un tema que ha suscitat rebuig i que es tendeix a invisibilitzar. Tot i la seva inevitabilitat, són poques les pràctiques creatives o artístiques disposades a repensar, obrir nous imaginaris i aprofundir entorn de l’impacte de la mort a les societats contemporànies.

La trobada estarà dividida en dues parts. En primer lloc, es realitzaran presentacions de projectes de creació o de recerca realitzats per estudiants o docents de BAU que tenen la mort com a tema. Aquestes presentacions aniran seguides per un debat al voltant dels reptes i els aprenentatges esdevinguts durant la realització d’aquests projectes.

Comptarem amb presentacions a càrrec de:

Andrea Galeano i Rocío Gómez estudiants del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, que presentaran l’article de recerca “Embracing Death: A Humanistic Inquiry into Art, Technology, and HCI”.

Laura Bonnin, alumni del grau de Disseny, realitzadora del projecte Voramar.

Mafe Moscoso, investigadora i docent dels graus de Belles Arts i Disseny.

Mireia Feliu, investigadora i docent, coordinadora de projectes del Grau de Disseny.

En la segona part comptarem amb una conferència impartida per Jigme Khyentse Rinpoché, que ens presentarà una aproximació a la idea de mort des d’una perspectiva budista.

Modera: Jaron Rowan

Entrada lliure fins a completar aforament.

Data

16/05/2024
Caducat!

Hora

17:00

Lloc

BAU - Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona (Carrer de Pujades, 118, Barcelona)