Què seria important per a tu al final de la vida?

Activitat musical

Has pensat mai qui voldries que prenés la decisió sobre la teva salut en cas de no poder-ho expressar tu mateix/a? Què voldries que fessin els professionals sanitaris en cas d’estar en estat de coma i que la recuperació fos incerta? Qui voldries que et cuidés en l’etapa final de la vida? T’agradaria que t’enterressin o et cremessin? Com voldries que fos el teu comiat?

La mort i el final de la vida estan envoltats de decisions a prendre, ja sigui per la persona que mor o per les persones que l’envolten en aquest moment. Pensar-hi fa por i mandra perquè hi ha moltes incerteses, volem evitar el sofriment i, sovint, no volem que arribi aquest moment.

Poder parlar-ne i reflexionar-hi ajuda a identificar les necessitats que podríem tenir en aquest moment inevitable de la vida, expressar preferències i creences i, fins i tot, prendre alguna decisió anticipada.  Assegurant-te, en la mesura del possible, que seràs cuidat/da amb dignitat i donant així seguretat i sensació de pau tan als professionals sanitaris com a les persones estimades que els toqui acomiadar-se. 

El dia 30 de Maig abordarem algunes d’aquestes preguntes amb 2 activitats en el marc de la Fira Gran (https://firagran.com/es/salon-de-las-personas-mayores-de-cataluna/). Al matí començarem amb una actuació musical interactiva per part d’Ovidi Llorente per pensar i cantar les cançons que ens agradaria que sonessin el dia del nostre funeral; i a la tarda (16h), a l’espai Àgora, comptarem amb una xerrada sobre Voluntats Anticipades per part de la Cristina Lasmarias, infermera del Grup d’infermeres de cures pal·liatives del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

Tot, en col·laboració amb la Fundació Fira Gran.
Us hi esperem!

 

Data

30/05/2024
Caducat!

Hora

11:00

Lloc

Fira Gran